خرید و دانلود مقاله

درویش آباد


درویش‌‏آباد (Darvišābād)

روستایی در دهستان قرق از بخش بهاران شهرستان گرگان، استان گلستان.

این روستا در 22 کیلومتری شمال‏‌شرق مرکز استان گلستان و در نقطه‌ی  ً34   َ55   °36 عرض و   ً52    َ35  °54  طول جغرافیایی واقع شده‌ است. ارتفاع این روستا از سطح دریا 24 متر است.[1]

درویش‌‏آباد از سوی شمال به روستای تورنگ‌‏تپه، از جنوب به روستاهای میرمحله و شمس‌‏آباد، از شرق به اراضی نوده‌‏شریف و چهارچنار و از غرب به اراضی گوزن‏‌فارس و حسین‏‌آباد ملک محدود می‌‏شود.

برای رسیدن به این روستا باید 15 کیلومتر مسیر بزرگراه گرگان ـ گنبد را طی کرد و 7 کیلومتر از داخل روستای مرزنکلاته به سمت شمال رفت.

قدمت این روستا به اواسط دوره پهلوی می‏‌رسد، تعدادی از مهاجران سیستان برای کار به این منطقه آمده و در این ناحیه ساکن شدند، اولین فردی که اقدام به ساخت خانه در محل امروز این آبادی کرد، فردی به نام درویش میری بود و به همین دلیل این روستا «درویش‌‏آباد» نام گرفت.

تا قبل از سال 1365 نامی از این روستا در آمار رسمی کشور وجود ندارد، از این سال به بعد آمار جمعیت این آبادی در دوره‌های مختلف سرشماری نفوس و مسکن ایران به این شرح است:[2]

سال

خانوار

جمعیت

1365

24

141

1375

63

311

1385

99

380

1390

125

428

1395

127

413

این روستا که در ناحیه‌‏ی هموار دشت قرار گرفته، در سال‏‌های اخیر از ناحیه‌‏ی شمال و غرب در حال توسعه می‌‏باشد. بناهای مسکونی روستا نیز نوسازی و با مصالح نوین ساخته شده است.

ساکنان درویش‌‏آباد به زبان فارسی و گویش سیستانی صحبت می‌‏کنند، مسلمان و شیعه‏‌مذهب هستند، بیشتر آنان به کشاورزی و تعداد محدودی نیز به دامداری و کارگری مشغول‌اند. کشاورزان درویش‌‏آباد در زمین‏‌های کشاورزی روستا، که حدود 200هکتار است، محصولاتی هم‏چون سیب‏‌زمینی، گندم، باقلا، نخود، پنبه و شالی کشت می‏‌کنند. اصلی‏‌ترین منبع آب روستا چاه است، اهالی درویش‌‏آباد، اراضی شمال روستا را «پائینا» [Păină] می‏‌نامند.

از نام‏‌های خانوادگی پُرجمعیت روستا می‌‏توان به میر، میری، نوری‌‏قلعه‌‏نو، بالاج، محمدی‏‌پور، چاری، چاری‌‏پور و دادی‌‏پور اشاره کرد.

درویش‌‏آباد از امکانات زیربنایی هم‏چون آب آشامیدنیِ لوله‌‏کشی، برق، گاز، جاده‌‏ی آسفالت و تلفن بهره‌مند است. این روستا دارای یک مدرسه ابتداییِ سه‏‌کلاسه، یک مسجد و یک زینبیه است.[3]

منابع:

[1]. سازمان نقشه‏‌برداری کشور، پایگاه ملی نام‌‏های جغرافیایی ایران. قابل دسترسی از: https://gndb.ncc.gov.ir

[2]مرکز آمار ایران. درگاه ملی آمار. نتیجه سرشماری نفوس و مسکن. قابل دسترسی از: https://www.amar.org.ir

[3]. نوری‌‏قلعه‌‏نو،، مجتبی. (25/9/1402)، (دهیار روستای درویش‏‌آباد). مصاحبه با مرکز دانشنامه گلستان.

نظرات


ارسال نظر :






مقاله های مشابه