خرید و دانلود مقاله

احمدطبیب


آلبوم‌خانه استرآباد

 

احمد­طبیب (میرزا سیدـ)

احتمالاً عنوان «سیّد» به اشتباه در ابتدای نام وی آمده باشد، چون در همین دوره طبیب مشهور استرآباد  میرزا احمد حکیم، پدر میرزا علی حکیم فلسفی، بوده است[1] که در این صورت وی از نوادگان سلطان‌حسین واعظ استرآبادی و جدّ خاندان فلسفی گرگانی[2] بوده است. البته این احتمال نیز وجود دارد که هم­زمان با میرزا احمد حکیم مذکور، طبیب دیگری به نام سیداحمد طبیب به عنوان طبیب دارالحکومه فعالیت داشته است.[3]   

 

 

[1]- دراستشهادنامه‌­ای مورخ 1260ق از میرزا احمد حکیم فلسفی با عناوین ذیل یاد شده است: «عالی­جناب حاجی قدس انتساب حقایق و معارف اکتساب آقا میرزا احمد حکیم». (میردیلمی. [1368]/ 461-460)

[2]- مصاحبه با مهدی فلسفی (ت 1298ش) و بررسی اسناد و نسخه‌­های دستنویس خانواده فلسفی (اخوان مهدوی، محمود. 1386)

[3]- در تاریخ استرآباد از شخص دیگری به نام میرزا احمد طبیب رضوی نیز نام برده شده است. اما در ذکر نام وی از عنوان "سید" استفاده نشده است، لکن اگر بپذیریم وی از خاندان رضوی استرآباد باشد، از آن­جا که این خاندان از سادات استرآباد بوده و هستند، بنابراین نام کامل وی میرزا سید احمد طبیب خواهد بود. اما نکته­‌ی حایز اهمیت در مورد این شخص این است که در سندی مورخ 1231ق از وی با عناوین «مرحمت و غفران­‌پناه، رضوان جایگاه» یاد شده است که نشان می­‌دهد در تاریخ مذکور وی در قید حیات نبوده است. (میردیلمی. [1368] /352)

نظرات


ارسال نظر :






مقاله های مشابه